26. apr. 2024 o 18:00
NK, Koktejl

Matke zostáva len 6 mesiacov života: Mysleli, že má reflux, krutá diagnóza!

placeholder
Sophie Louise Wright si vypočula zdrvujúcu správu.
Zdroj: Jam Press / Profimedia

Mamička bola zmätená, keď mala všetky výsledky v poriadku.

Zahraničie
26. apr. 2024 o 18:00
Matke zostáva len 6 mesiacov života: Mysleli, že má reflux, krutá diagnóza!

Mamička bola zmätená, keď mala všetky výsledky v poriadku.

Sophie Louise Wrightová nemohla zjesť nič iné ako chlieb a trpela intenzívnymi bolesťami pod rebrami, informoval The Sun. Keď jej však všetky testy vyšli negatívne a lekári jej povedali, že môže ísť o reflux, mama jedného dieťaťa si myslela, že si všetko len namýšľa. Keď sa jej príznaky postupne zhoršovali - rýchlo chudla, musela odísť z práce a len s ťažkosťami sa starala o svoju dcéru -, sekretárka onkológie z Torquay v Devone trvala na ďalších testoch.

Po diagnostikovaní zriedkavej formy rakoviny zostáva 34-ročnej žene 6 mesiacov života. Aj napriek liečbe lekári odhadujú, že nebude žiť dlhšie ako 18 mesiacov. Sophie sa bojí, že si ju jej 3-ročná dcéra nebude pamätať, a dúfa, že sa jej podarí vyzbierať peniaze na liečbu, aby mala viac času s rodinou.

"Keď sa spomenie moja dcéra alebo keď pomyslím na čas, ktorý mi s ňou zostáva, nedokážem potlačiť svoje emócie. Najviac sa bojím toho, že nebudem nablízku, aby som mohla sledovať, ako rastie. Má takmer štyri roky a nemyslím si, že si v tomto štádiu bude pamätať veľa zo svojho života - takže sa bojím, že na mňa zabudne. Nechcem, aby ma niekto nahradil. Chcem byť jej mamou navždy. Kľudne by som žila s rakovinou, ktorá mi ničí život navždy, ak by to znamenalo, že budem môcť byť s ňou," povedala Sophie.

Sophie podstúpila operáciu na odstránenie polypov - výrastkov tkaniva - z čreva v máji minulého roka po tom, ako sa u nej objavilo krvácanie. Až do októbrovej diagnózy rakoviny mala problémy s chodením na toaletu, kvôli čomu sa cítila nafúknutá. Hoci biopsia z odstránenia polypov bola negatívna, mala tušenie, že niečo nie je v poriadku.

"Myslela som si, že sa polypy možno rozšírili po celom tele, ale nemyslela som si, že ide o rakovinu. Postupne som bola čoraz viac chorá, unavená, chudla som a život bol pre mňa ťažký. Musela som zrušiť všetky plány s priateľmi a rodinou, pretože som nemohla jesť ani chodiť z domu. Sťažilo to aj môj vzťah s dcérou a snúbencom, pretože som sa vzdala. Môj život bol úplne zničený a ja som sa pýtala, či so mnou nie je niečo psychicky v poriadku, keďže všetky výsledky hovorili jasne."

Mama tvrdí, že dostala lieky a povedali jej, že je to pravdepodobne spôsobené refluxom alebo žalúdočnými vredmi. Ale po tom, čo podstúpila sériu krvných testov, CT a MRI vyšetrenie, ako aj biopsiu pečene, Sophie diagnostikovali metastázujúci adenokarcinóm dolnej časti tráviaceho traktu. Odvtedy sa rakovina rozšírila do pečene a chrbtice.

Sophie podstupuje chemoterapiu, imunoterapiu a rádioterapiu, čo zhoršilo jej príznaky. Mama však objavila formu liečby v Nemecku, ktorá údajne zmenšuje nádory až do ich úplného vymiznutia, a to prostredníctvom podávania chemoterapie priamo do pečene. Táto metóda však stojí 3 300 libier, pričom na dosiahnutie týchto výsledkov je potrebných približne 10 sedení. Teraz spolu so svojím snúbencom Lewisom zbierajú finančné prostriedky - doteraz vyzbierali 23 000 libier.

V súčasnosti využíva čas, ktorý jej zostáva naplno, a dúfa, že svojím príbehom varuje ostatných.

"Moje dievčatko je úžasné. Pomáha mi obliekať sa, berie ma na toaletu, obúva mi topánky. Lewis, ktorý tiež bojuje, ma drží nad vodou. Stále som preňho na prvom mieste a úprimne verím, že bez neho by som tu nebola. Dúfam, že moja budúcnosť bude pozitívna a dokážem s tým bojovať. Aj keď sa toho nedokážem zbaviť, dúfam, že budem môcť žiť."

"Neberte nič ako samozrejmosť a žite svoj život tak, ako chcete, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať. Nikto v mojom veku by nemal bojovať s rakovinou a trápiť sa tým, kedy sa náš čas skončí. Len bojujte ďalej, najmä pre tých, ktorí vás milujú," dodala Sophie.