25. júl. 2023 o 10:20
krsk, TASR, Koktejl

Hororový výbuch v chate s deťmi pri Prievidzi: Hlásia 9 zranených!

placeholder
Na mieste pomáhali zdravotní záchranári a leteckí záchranári s dvoma vrtuľníkmi.
Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Ubytovacím zariadením v Trenčianskom kraji mal otriasť výbuch.

Domáce krimi
25. júl. 2023 o 10:20
Hororový výbuch v chate s deťmi pri Prievidzi: Hlásia 9 zranených!

Ubytovacím zariadením v Trenčianskom kraji mal otriasť výbuch.

Ako informuje Pluska, v chate v obci Lehota pod Vtáčnikom mala byť ubytovaná skupina detí, keď mal vybuchnúť plynový sporák. Podľa portálu sa mohlo zraniť až deväť detí. Potvrdila im to aj hovorkyňa obce.

"Ešte presne nevieme, čo sa tam stalo. Momentálne zháňame ubytovanie pre ostatných," povedala pre Plus JEDEN DEŇ Katarína Cipovová.

Pre TASR potvrdil hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík, že na chate v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza malo dôjsť v utorok ráno k výbuchu plynu. Zranilo sa deväť osôb. Na mieste zasahovali hasiči i záchranári.

Výbuch plynu v objekte hasičom nahlásili po 8.30 h. "Objekt je dvojpodlažný a s rozmermi šesť krát desať metrov. Polovica chaty by mala byť zrútená. Na mieste udalosti sa nachádzalo 13 osôb, traja dospelí a desať detí," uviedol Petrík. Počet zranených sa podľa neho postupne upravoval, malo by ísť o deväť zranených. Rozsah zranení Petrík nevedel upresniť.

Na mieste zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze a Trenčína s piatimi kusmi techniky, ako i dobrovoľní hasiči s jedným kusom techniky. Na mieste pomáhali zdravotní záchranári a leteckí záchranári s dvoma vrtuľníkmi, dodal Petrík.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že na mieste došlo k výbuchu plynového sporáku, ktorý bol napojený na plynovú bombu. Udalosť sa podľa nej stala na chate v horolezeckom tábore. "Policajti sú na mieste a dokumentujú miesto činu. Bližšie informácie poskytneme neskôr," uviedli.