Silvia Kucherenko žiari hrdosťou. Okrem vlastných úspechov za to môže jej 16-ročný syn Alexander, ktorého má s exmanželom Sergejom Kucherenkom. Tínedžer je veľmi vzdelaný a okrem angličtiny, ktorú známa blondínka považuje za základ, rozpráva po španielsky a tiež francúzsky. Nie je preto veľkým prekvapením, že na strednú školu zamieril do zahraničia.
Alexander začal v septembri študovať na súkromnej škole v Ženeve, ktorá je bežne známa ako Ecolint. Do Švajčiarska so synom odcestovala aj Silvia. Sledovateľom na Instagrame ozrejmila, že štúdium na škole vo Švajčiarsku je oveľa náročnejšie ako kdekoľvek na Slovensku.
„Prestávky neexistujú, len na obed a do hodiny sa musia najesť, niekedy ani to sa nestíha. Žiaden čas na desiatu, ako u nás na školách. Do 15:30 plné vyučovanie. Naozaj náročné,“ opísala. Alexander navyše nie je zaradený do jednej triedy, keďže na Ecolint sa žiaci striedajú a na každý predmet má iných spolužiakov.
Kucherenko dopraje synovi za tvrdú prácu všetko, čo mu na očiach vidí. Zahŕňa ho luxusom, o akom sa väčšine Slovákov ani nesníva. Na chlapcove narodeniny sa však prekonala. Zobrala ho na večeru do prepychovej reštaurácie v Ženeve, ktorá sa môže pýšiť hneď dvomi michelinskými hviezdami.
Krásna blondínka zverejnila z oslavy pár fotiek, ktoré nájdete v galérii. „Všetko najlepšie k narodeninám, môj šikovný Alexandrik. Ľúbime ťa, mama a papa. Si veľmi šikovný chlapec,“ odkázala synovi cez Instagram Silvia. Viacerých sledovateľov zaujímalo, koľko asi mohla stáť večera v takejto reštaurácii. Dohadom je koniec.
Kucherenko si so svojimi najbližšími dopriala degustačné menu. Jeho cena je 300 švajčiarskych frankov (vyše 320 €) na osobu. Večera pozostávala z niekoľkých chodov. Prvým bol cisársky kaviár a krab osviežený kôrovcovým želé. Nasledovala šarlátová kreveta pečená na masle, s feniklom, estragónom a vegetariánskym čili. Potom prišiel rad na suflé s tradičným švajčiarskym syrom a dusená tekvica.
Ďalší chod obsahoval grilovanú rybu svätého Petra, jarnú cibuľku s mäkkýšmi a zelenou fazuľkou. Následne mali na výber medzi hovädzím a jahňacím mäsom. Sladkou predposlednou bodkou bola ľahká kokosová pena s krémom z exotického ovocia a čerstvým mangom. Na záver dostali dezert s jemne karamelizovanou vanilkovou penou.
Jeden fanúšik sa posťažoval, že neuspel pri snahe dostať sa do spomínaného podniku. Kucherenko sa tomu vôbec nečudovala. „Nám sa to podarilo až na 4x, a to sme mali dosť dopredu urobenú rezerváciu. Počítajte s pár tisíc € za večeru. Ale stojí to za to... Ale moja rada, určite sa takto dobre najete aj v menej náročných cenových reláciách. Len ja som chcela nejaké výnimočné miesto,“ vysvetlila.
Ďalší Slovák nad cenou len neveriacky krútil hlavou. „Večera ako jedna luxusná dovolenka. To by som nedal,“ skonštatoval. „Každý máme iné potreby, ale chápem,“ zareagovala verejne na komentár muža Kucherenko.
