25. jan. 2023 o 11:00
krsk, Koktejl

Slovenská Miss odhalila temnú stránku sveta modelingu: Prešla som si všetkým!

placeholder
Miss Slovensko 2012 Kristína Krajčírová.
Zdroj: Instagram/kristinakraj

Od jej víťazstva v súťaži krásy prešlo viac ako desaťročie.

Celebrity
25. jan. 2023 o 11:00
Slovenská Miss odhalila temnú stránku sveta modelingu: Prešla som si všetkým!

Od jej víťazstva v súťaži krásy prešlo viac ako desaťročie.

Kristína Krajčírová (31) získala v bratislavskej Incheba Aréne titul Miss Slovensko 27. apríla 2012. Krásna Slovenka je dnes už hrdou mamou synčeka Kubka, ktorého má s partnerom Jakubom. Mladá rodinka má za sebou prvé dovolenky, na ktorých ukázala bývalá misska svoje telo. Napriek tomu, že by s ním mohla kedykoľvek vybehnúť na prehliadkové móla, sa rozhodla prehovoriť o problémoch, ktoré sa za ním skrývali v minulosti.

"Prvýkrát fotenie, kde sa cítim komfortne, aj keď je to spodné prádlo. Holé brucho, ktoré nie je vyšportované, nohy, ktoré nie sú vyšportované - nie, neriešim. Keď mám začať, musím sa vrátiť o 17 rokov naspäť, keď som sa ako 14-ročná dostala do prvej agentúry. Neprecestovala som s ňou veľa, bola som len v Miláne a neskôr v Istanbule," začína rozprávanie pri fotke súčasnej podoby jej tela misska.

Pred rokmi vyzerali okolnosti jej priberania a chudnutia celkom inak ako teraz. "Z Milána som sa vrátila podvýživená, z Turecka zase tučná. A tu to začalo, neustály boj s mojou postavou. Prešla som si naozaj každou diétou, nejedením, bulímiou, anorexiou, všetkým. Behávala som každý jeden večer pod domom na ihrisku jak šialená," priznala Kristína Krajčírová.

Najhoršie obdobie

K modelingu sa mala podľa vlastných slov opäť dostať po výhre v Miss Slovensko 2012. V súťaži krásy zabodovala ako dvadsaťročná. "Viete, koľkokrát som sa pozerala na tú fotku a komentovala si to pre seba, že preboha, aká som tučná? Prečo mám také boky?" opísala záber zo súťaže, ktorý nájdete v našej galérii ako tretí v poradí.

Misska na sociálnych sieťach odhalila aj svoje najhoršie obdobie, kedy vážila skutočne máličko. "Schudla som na 58 kíl. Moje najväčšie minimum. Nejedenie, nejedenie, nejedenie. Vtedy to začalo vyzerať, že by som mohla fotiť viac, keďže lepšia postava," píše na Instagrame. Po nejedení prišiel jojo efekt a dlho sa nenávidela.

Krásna Slovenka tvrdí, že ju nikto nikdy nenútil, aby chudla. Mala mať však tak zlomenú psychiku, že keď sa zbadala v zlom uhle, prišli na ňu pekelné myšlienky.

V tej dobe cvičila dvojfázovo, stále sa vážila a merala, kontrolovala aj to, čo zje. "Cukor a múku som vedela nahradiť každou sprostosťou. Som z toho vonku? Nie, nikdy nebudem. Môže sa to vrátiť kedykoľvek. Ale aj keď mám teraz so sebou nejaký problém, poviem si, že nevadí, najdôležitejšie je, že som zdravá. Že som porodila syna. A to je jeden z najdôležitejších dôvodov pre mňa, prečo musím svoje telo milovať," povzbudzuje iné Slovenky misska Krajčírová.