Celebrity
photo Foto
video Video
30. máj. 2023 o 14:21
vmr, TASR, Koktejl

Tieto celebrity sa lúčili s Danom Heribanom († 43): Prišla aj exmanželka Halčáková!

placeholder
Posledná rozlúčka s hercom Danom Heribanom - herečka Slávka Halčáková, herec Marek Majeský s manželkou Janou Majeskou (vpravo).
Zdroj: Maroš Bednár

Slovensko sa lúčilo s obľúbeným hercom.

Celebrity
30. máj. 2023 o 14:21
Tieto celebrity sa lúčili s Danom Heribanom († 43): Prišla aj exmanželka Halčáková!

Slovensko sa lúčilo s obľúbeným hercom.

Herec a hudobník zomrel náhle v stredu 24. mája vo veku 43 rokov. Spolupracoval s viacerými divadlami. Členom Činohry SND bol od roku 2014 do roku 2021. Účinkoval vo filmoch a seriáloch. Je tvorcom filmovej, divadelnej aj detskej hudby.

Prvá divadelná scéna zriadila kondolenčnú knihu, do ktorej mohli záujemcovia vyjadriť spoluúčasť i spomienky na mimoriadne talentovaného umelca. "K dispozícii je vo foyeri činohry v novej budove SND vždy hodinu pred aktuálnym predstavením," uviedlo divadlo.

V martinskom divadle pôsobil Heriban osem rokov. Stvárnil Macbetha v rovnomennej Shakespearovej dráme, hlavného hrdinu v Jégého Ceste životom, Jána v adaptácii prózy Jána Roznera Sedem dní do pohrebu, za ktorú získal ocenenie Dosky za najlepší herecký výkon sezóny. Tá mu patrí aj za divácky úspešnú postavu Janka Kráľa v inscenácii www.narodnycintorin.sk.

Od roku 2014 do roku 2021 bol členom Činohry SND, na javisko prvej scény vstúpil skromný, ale herecky vyzretý muž, občas glosátor, citlivý pozorovateľ, občas plný úvah nad neistotou sveta a inokedy trpký humorista.

Posledné zbohom prišla dať aj exmanželka

S Danom Heribanom sa rozlúčila aj široká verejnosť. Pietna spomienka na obľúbeného herca sa konala v utorok v novej budove SND. V sále sa zišli blízki hereckí kolegovia Dana Heribana a aj užialená vdova Kamila. Posledné zbohom kolegovi a priateľovi prišli dať mnohé známe osobnosti. Zúčastnili sa aj herci z Hornej Dolnej - Daniela Gudabová, Marek Majeský s manželkou, Roman Slanina, Peter Sklár, Petra Polnišová, Michal Kubovčík či Matej Landl.

Medzi smútiacimi sa objavil aj hudobník Martin Valihora. O Danovi Heribanovi bolo známe, že v minulosti bol ženatý s herečkou Slávkou Halčákovou a ich rozvod mal byť poriadne dramatický. Slávka však napriek tomu prišla venovať tichú spomienku svojmu exmanželovi.