25. jún. 2023 o 12:00
krsk, Koktejl

Účtenka z talianskeho letoviska vyvolala pobúrenie: Prehnané ceny?!

placeholder
Talianske prístavné mesto Terst (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Čerstvo otvorená kaviareň vyvoláva diskusie kvôli svojim cenám.

Cestovanie
25. jún. 2023 o 12:00
Účtenka z talianskeho letoviska vyvolala pobúrenie: Prehnané ceny?!

Čerstvo otvorená kaviareň vyvoláva diskusie kvôli svojim cenám.

Ceny v novej kaviarni šokovali domácich! Torta s tajným receptom prichádza do Caffè Sacher v Terste dvakrát týždenne priamo z materskej firmy vo Viedni, jedinej továrne na svete, ktorá ju vyrába, informuje web Scatti di gusto. To, čo sprevádza sladký pôžitok z nej, sa už zákazníkom pozdáva menej.

Cena Sacherovej torty sa domácim zdá byť prehnaná. Nutnosť zaplatiť 8,90 eura za kúsok torty, ktorý je doplnený kopčekom šľahačky, prinútila zákazníkov spozornieť. "Myslím, že sa uspokojím s pozeraním," uviedol v reakcii na Twitteri Andrea. "Presne ako v Miláne," pridala sa ďalšia Talianka. "Je to bar a určuje ceny, aké chce," dodal ďalší muž.

Ako pokračuje taliansky web, ceny zodpovedajú tým v historickom centre Viedne. V posledných dňoch sa na internete rozprúdila najmä diskusia o účtenke vo výške 94,80 eura, ktorú na Facebooku zverejnil rozhorčený zákazník. Za túto sumu zaplatil latte macchiato (5,50 €), espresso (3,50 €), dva kúsky Sacher torty (17,80 €), dve balenia čokoládových cukríkov Sacher (37 € a 31 € ).

Kompletný itinerár venovaný slávnej torte, ktorý pozostáva z kúsku Sacher, horúceho nápoja a pol litra vody, stojí 20 €. Cena sa zvyšuje na 29 € pre tých, ktorí chcú pridať pohár vína Original Sacher Cuvée. Ostatné čokoládové sladkosti Sacher stoja približne 7 € za kus. Cena najmenšej a cenovo najdostupnejšej celej Sacherovej torty je 45 €.