27. apr. 2024 o 15:34
TASR, krsk, Koktejl

Zuzana Čaputová nedokázala zastaviť slzy: Plač v priamom prenose! Čo sa stalo?

placeholder
Čaputovú dojali slová prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej.
Zdroj: Reprofoto/RTVS

Prezidentka nemohla udržať slzy.

Domáce promi
27. apr. 2024 o 15:34
Zuzana Čaputová nedokázala zastaviť slzy: Plač v priamom prenose! Čo sa stalo?

Prezidentka nemohla udržať slzy.

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) vyhlásila v piatok večer laureátov národnej filmovej ceny Slnko v sieti za rok 2023. Slávnostnému večeru v Slovenskom rozhlase v Bratislave, na ktorom sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom, dominoval film Invalid so ziskom siedmich ocenení, patrí mu aj Cena divákov. Film Slúžka režisérky Mariany Čengel Solčanskej si odniesol štyri národné ceny.

Počas galavečera si organizátori pripomenuli aj 15 rokov Audiovizuálneho fondu (AVF), či 100. výročie narodenia hereckých legiend Jozefa Kronera a Ladislava Chudíka. Keď počas galavečera prišiel čas na príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej, svoje slová venovala Zuzane Čaputovej.

"Pani prezidentka, prepáčte. Prepáčte, že sme sa za vás dostatočne hlasno nepostavili, keď oveľa hlasnejší na vás útočili na námestiach do mikrofónov. Prepáčte, že ste museli zažívať útoky na vašich najbližších, na vašu rodinu, a my sme vás opäť dostatočne nepodporili," povedala a Čaputovej sa v očiach zaleskli slzy.

"Pani prezidentka. Ďakujeme za vašu politiku. Ukázali ste, že ju je možné robiť slušne a pritom rázne. Nastavili ste tak zrkadlo mnohým, ktorí práve túto schopnosť nemajú. Ďakujeme, že ste napriek všetkým útokom ostávali pevná vo svojich presvedčeniach a podporovali aj naďalej tých, ktorí vašu podporu potrebovali a potrebujú. Ďakujeme, že ste boli našou prezidentkou. Sme a budeme hrdí na to, že vás máme a že sme vás posledných päť rokov mali. Ste a ostanete našou prezidentkou. Prepáčte a ďakujeme," zakončila Krnáčová.

V sále sa v tej chvíli ozval potlesk, ktorý trval dlho a postavil na nohy všetkých. Pridali sa aj herci a osobnosti zo zákulisia. Zábery dojatej Čaputovej nájdete v galérii pod článkom.