03. jún. 2023 o 09:00
vmr, mob, Koktejl

Ťažké lúčenie Polnišovej s Heribanom († 43): To, čo zverejnila herečka, vás rozplače

placeholder
Petra Polnišová s Danom Heribanom v seriáli Horná Dolná.
Zdroj: reprofoto/ seriál Horná Dolná

Slováci sa v utorok lúčili s obľúbeným hercom Danom Heribanom († 43), ktorého náhle úmrtie šokovalo celú krajinu.

Celebrity
03. jún. 2023 o 09:00
Ťažké lúčenie Polnišovej s Heribanom († 43): To, čo zverejnila herečka, vás rozplače

Slováci sa v utorok lúčili s obľúbeným hercom Danom Heribanom († 43), ktorého náhle úmrtie šokovalo celú krajinu.

Heriban naposledy vydýchol v stredu ráno 24. mája doma vo Svätom Jure, kde býval so svojou manželkou Kamilou a svojimi deťmi. Privolaní záchranári ho už zachrániť nedokázali.

Počas verejnej poslednej rozlúčky, ktorá prebiehala v novej budove SND si na Dana zaspomínali blízki kolegovia, ktorí mu vzdali hold. Pietna spomienka bola plná emócií. Sálou sa ozýval bolestivý vzlyk, ale aj smiech, ktorý vyvolali úsmevné spomienky na milovaného herca. Mimoriadne dojímavú reč predniesli kolegovia z Hornej Dolnej Petra Polnišová a Michal Kubovčík.

Správa o tvojom skone bolí ako rana elektrickým prúdom. Nevieme sa nadýchnuť. Ešte pred pár dňami si mi napísal, že si mimo systém a hneď, ako prídeš, sa mi ozveš a ja stále čakám,“ povedala na úvod zronená Polnišová.

Polnišová Heribana vnímala ako herca už dlhšie, no blízkymi sa stali počas nakrúcania Hornej Dolnej. „Prišla Horná Dolná, ty si sa mi znenazdajky votrel do života profesne, aj ľudsky. Pracovať s tebou bola výsada, požehnanie. Bol si úkaz,“ vyznala sa Petra, ktorá na záver reči prepukla v plač.

Dobrú noc, zlatyk,“ poslala „svojmu Brmbalíkovi“ odkaz do neba. „Nech ťa tvoja rapidenka s láskou odvezie tam, kde je už dobre. Savana pumpa, vajčák,“ dodal na záver užialený Kubovčík, ktorý s Heribanom účinkoval aj v seriáli Pumpa.

Deň po rozlúčke v SND zverejnila Polnišová na svojej sociálnej sieti dojímavé video poskladané zo zákulisných záberov zo seriálu Horná Dolná, ktoré verejnosť dovtedy nevidela. K videu pridala aj jednoslovný odkaz: „Navždy.“ Príspevok jej smutne komentovali kolegyňa Zuzana Kubovčíková Šebová, Štefan Martinovič, František Košarišťan, známy pod pseudonymom Fero Joke či TV Markíza.