10. jún. 2023 o 12:00
krsk, TASR, Koktejl

Čitateľka si dopriala drink s výhľadom v Miláne: Z pohľadu na účet sa zatočí hlava!

placeholder
Čitateľka si dopriala drink v centre Milána.
Zdroj: Tip

Počasie praje cestovaniu a Slováci čoraz častejšie volia známu dovolenkovú krajinu.

Zahraničie
10. jún. 2023 o 12:00
Čitateľka si dopriala drink s výhľadom v Miláne: Z pohľadu na účet sa zatočí hlava!

Počasie praje cestovaniu a Slováci čoraz častejšie volia známu dovolenkovú krajinu.

Máte tip? Napíšte nám na tip@koktejl.sk

Slováci ani tento rok nezanevreli na po Chorvátsku a Španielsku tretiu najobľúbenejšiu destináciu - Taliansko. Mekka módy a druhé najväčšie mesto Talianska Miláno ponúka oddych aj ruch zároveň a je len hodinu a pol cesty lietadlom zo Slovenska. Víkend v ňom strávila aj čitateľka, ktorá využila príjemné počasie, aby si vychutnala výhľad na Milánsky dóm z jednej z najexkluzívnejších terás mesta.

"Miesto nie je na rezerváciu, no platia tam prísnejšie pravidlá. Minimálna hodnota drinku je dvadsať eur, pričom si neplatíte len za drink samotný, ale aj za priamy výhľad a všetko s tým spojené. K drinkom dávajú klasicky jedlo," uviedla k svojim fotkám čitateľka.

Spolu s kamarátkou dali za dva drinky 40 eur, pričom im k nim priniesli klasické občerstvenie ako olivy, čipsy, mini sendvič, krokety a malé sladké a slané tartaletky. Pozrieť si ich môžete v galérii pod článkom. Podobná nádielka je pre Taliansko typická, no drinky v menej nabitých lokalitách sa pohybujú skôr v sumách 10-14 eur.

Taliansko pripravuje zákon o zredukovaní prenájmov na krátkodobé pobyty

Talianska vláda pripravuje návrh zákona, ktorý by mal obmedziť prenajímanie nehnuteľností na krátkodobé turistické pobyty. Cieľom je zachovať rezidenčný charakter mestských centier a zabrániť tomu, aby sa trh s bývaním stal pre miestnych obyvateľov cenovo nedostupným, uviedla v utorok ministerka cestovného ruchu Daniela Santancheová. TASR o tom informuje na základe správy agentúry ANSA.

Podľa návrhu zákona by majitelia nehnuteľností využívaných na krátkodobé prenájmy museli získať osobitný identifikačný kód. Prenajímateľovi, ktorý nemá tento identifikátor, by hrozila pokuta až vo výške 5000 eur. Návrh legislatívy počíta aj so zavedením povinnosti uzatvárať takéto zmluvy vo veľkých mestách najmenej na dve noci. Výnimka by platila v prípade rodín zložených z troch detí a aspoň jedného rodiča. Santancheová uviedla, že návrh zákona chce predložiť do konca júna.

Ministerka už v apríli uviedla, že vláda premiérky Giorgie Meloniovej v snahe obmedziť masový turizmus pristúpi k inventarizácii všetkých bytov, ktoré slúžia na krátkodobé prenájmy.