25. apr. 2024 o 17:00
NK, Koktejl

Ďalšia hrôza po tragickej smrti otca († 68) na dovolenke: Rodine zaslali nesprávne telo!

placeholder
Rodina sa snaží zistiť, čo sa stalo s telom ich milovaného otca. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

V rakve bolo telo o 20 rokov mladšieho Rusa.

Zaujímavosti
25. apr. 2024 o 17:00
Ďalšia hrôza po tragickej smrti otca († 68) na dovolenke: Rodine zaslali nesprávne telo!

V rakve bolo telo o 20 rokov mladšieho Rusa.

Žena z Montrealu žiada kanadské úrady, aby pomohli nájsť telo jej otca na Kube po zdrvujúcej zámene, v dôsledku ktorej jej rodina dostala namiesto neho pozostatky cudzinca. Pohrebné obrady otca Miriam Jarjourovej, Faraja Alaha Jarjoura, sa mali konať v nedeľu a v pondelok. Namiesto uloženia otca na odpočinok však Jarjourová zúfalo obvoláva a posiela e-maily čo nespočetnému množstvu úradníkov a snaží sa nájsť jeho telo, informoval portál Montreal Gazette.

„Doteraz nemáme žiadne odpovede. Kde je môj otec?“ povedala.

Jarjourová povedala, že 22. marca sa so svojím 68-ročným otcom kúpala v oceáne neďaleko kubánskeho Varadera počas rodinnej dovolenky, keď náhle dostal infarkt a zomrel. Keďže tam nebolo žiadne zdravotnícke zariadenie, jeho telo zakryli a nechali na plážovom ležadle na horúcom slnku viac ako osem hodín, kým neprišlo auto, ktoré ho odviezlo do Havany. Potom už nie je jasné, čo sa stalo.

Dcéra povedala, že postupovala podľa pokynov, ktoré jej dal kanadský konzulát, a zaplatila 10 000 dolárov za to, aby sa telo vrátilo domov rodine v Lavale. Avšak rakva, ktorá prišla koncom minulého týždňa, obsahovala telo Rusa, ktorý bol najmenej o 20 rokov mladší a na rozdiel od jej otca mal plnú hlavu vlasov a tetovanie.

Jarjourová dodala, že telo cudzinca bolo odoslané do jeho krajiny, ale ona a jej rodina nie sú o nič bližšie k tomu, aby sa dozvedeli, kde je jej otec. Povedala, že keď kontaktovala konzulát, obvinili úrady na Kube, ktoré koordinovali návrat pozostatkov.

„Som úprimne zničená. Doteraz nemáme žiadne odpovede. Čakáme. Neviem, čo vám mám povedať,“ povedala Jarjourová, ktorá opísala svojho otca ako aktívneho 68-ročného muža, ktorý nefajčil a nepil. Rodák pôvodom zo Sýrie bol vraj „vždy usmiaty“.

Podľa jej slov je jej matka z tohto utrpenia vyčerpaná, zatiaľ čo ona a jej brat bojujú s vlastným smútkom a zároveň sa snažia získať odpovede od úradov, ktoré podľa všetkého odmietajú zodpovednosť. Rodina doteraz minula 25 000 dolárov vrátane 15 000 dolárov na pohrebné obrady, ktoré boli odložené.

Organizácia Global Affairs Canada v e-maili uviedla, že konzulárni úradníci spolupracujú s kubánskymi úradmi a rodinou na vyriešení tohto problému. Jarjourová však nemá pocit, že by dostala odpovede, ktoré potrebuje.

„Chcem, aby mi niekto pomohol nájsť môjho otca,“ povedala.