05. mar. 2023 o 17:00
TASR, mob, Koktejl

Mišku postrelil inštruktor na policajnej akadémii: Kruté následky pre talentovanú futbalistku!

placeholder
Michaelu nešťastne postrelili na Akadémii policajného zboru.
Zdroj: facebook.com/TASR

Študentku Mišku postrelil inštruktor počas výcviku.

Domáce krimi
05. mar. 2023 o 17:00
Mišku postrelil inštruktor na policajnej akadémii: Kruté následky pre talentovanú futbalistku!

Študentku Mišku postrelil inštruktor počas výcviku.

K incidentu došlo v stredu (1. 3.) krátko po 16.00 h v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku so zraneniami previezli do nemocnice. V súvislosti s postrelením študentky začala polícia trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia. „Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu,“ uviedli bratislavskí policajti. Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III.

Študentke mal strelecký inštruktor spôsobiť priestrel chrbta cez pľúca. Portál topky.sk informoval, že dievčine roztrieštilo 12. hrudný stavec, čím prišlo aj k prerušeniu miechy a roztrhaniu ľavých pľúc. Mali jej ochrnúť dolné končatiny a ťažko dýcha.

TV Markíza zistila, že 20-ročná Michaela H. je futbalistkou klubu AS Trenčín, čo potvrdil aj klub. „Môžem vám potvrdiť, že ide o našu hráčku,“ krátko odvetil PR manažér AS Trenčín Martin Galajda. V sobotu (25. februára) pritom odohral zápas 15. kola I. ligy žien a v 29. minúte strelila prvý gól svojho tímu. AS Trenčín nakoniec vyhral nad Topoľčanmi 4:3. Miška odohrala celý zápas.

Mladé dievča je teraz podľa medializovaných informácii v umelom spánku a má poškodený stavec chrbtice. Hrozí, že zranenie bude mať trvalé následky. Hospitalizovaná je na bratislavských Kramároch.

V piatok na obed sa k celej veci podrobnejšie vyjadril aj AS Trenčín. „Mesto Trenčín sa vo štvrtok prebudilo do krásneho dňa. Náš klub však hneď ráno zasiahla správa o nešťastí hráčky nášho prvoligového ženského tímu Michaely. Klub od rána vyvíjal v rámci svojich možností snahy, ktoré mali všetkých blízkych odbremeniť od komunikačného tlaku prvých momentov. Dnes máme vo svojich rukách len bezmocnosť a vieru. Istotou je však, že Miška bude rovnako ako na ihrisku veľkou bojovníčkou. Celá rodina AS Trenčín stojí pri tebe nielen v týchto chvíľach,“ napísal na sociálnej sieti.