10. jún. 2023 o 14:00
žani, Koktejl

Obrovský strach Mira Jaroša o mamu: Rakovina sa vrátila! Lekári ju už operovať nebudú

placeholder
Spevák Miro Jaroš s milovanou mamou.
Zdroj: Instagram/jarosmiro

Náročný boj bude musieť zvádzať znova.

Celebrity
10. jún. 2023 o 14:00
Obrovský strach Mira Jaroša o mamu: Rakovina sa vrátila! Lekári ju už operovať nebudú

Náročný boj bude musieť zvádzať znova.

Spevák Miro Jaroš (45) je aktuálne na výslní a svojou hudbou teší deti aj dospelých. Človek by si myslel, že má najlepšie obdobie v živote. V kariérnej oblasti určite, no v súkromí prežíva obrovský strach. Nie však o seba, ale o milovanú maminu Štefániu, s ktorou má úžasný vzťah. Mame speváka sa totiž vrátila rakovina, smutnú správu priniesol Nový Čas.

Pani Štefánia sa so vzácnou a agresívnou formou rakovinou kože s názvom karcinóm z Merkelových buniek už raz popasovala. V 2020 jej vyoperovali z krku tri zhubné nádory. Zákerné ochorenie sa teraz znova prihlásilo o slovo. Je to však horšie ako minule. "Nie je to dobré... Ako by som to povedal... Mame sa ochorenie vrátilo. Metastázy sa jej rozšírili na takých častiach tela, z ktorých sa nedajú odstrániť. Objavili sa jej v bruchu a na hrudníku. Lekári ju už operovať nebudú,“ prezradil denníku Miro.

"Je to špecifická diagnóza. Podľa jej onkológa sa len šesť ľudí na Slovensku lieči na ochorenie karcinóm z Merkelových buniek,“ dodal. Chemoterapia či rádioterapia by v tomto prípade účinná nebola. Karcinóm totiž do značnej miery súvisí s poruchou imunitného systému. "Bola jej nasadená imunoterapia, ktorú musí brať každé dva týždne. Liečbu prijíma dva mesiace. Boli sme plní očakávania, ako jej to bude zaberať a ako sa bude cítiť. Mama však všetko zvláda. Nebýva unavená. Je silná. Celej rodine veľmi pomáha, že sa nevzdáva a chce bojovať ďalej," pokračoval v smutnom rozprávaní.

Najbližšie dni bude rodina ako na ihlách. Čakajú na výsledok, či sa zdravotný stav Štefánie zlepšil a vážne ochorenie je na ústupe. Spevák sa snaží byť statočný a je mamine veľkou oporou. "My sme štyria súrodenci. Všetci sa snažíme, aby bola mamina veselá a nič jej nechýbalo. Chodíme na výlety. Mamine sa venujeme viac ako kedykoľvek predtým. Viac nás to celé dalo dokopy," ozrejmil kráľ detských hitov, ktorý ani v náročnom období nestráca optimizmus.

Mamina je podľa jeho slov z chorobou vyrovnaná. "Jedine človek, ktorý niečo prijme, to potom dokáže zmeniť. A práve mama môže byť motiváciou pre druhých, aby chodili na prehliadky a dbali na prevenciu,“ prízvukuje spevák všetkým.